•Soortenfietspad tussen Herentals en Aarschot•Nieuwe parkeerregeling in de Begijnenstraat en de Bolwerkstraat •Erfgoeddag 2012•Subsidie voor optreden Die Mooskirchner•Herentals gebruikt nieuw digitaal stemsysteem voor volgende verkiezingen•...

 
Soortenfietspad tussen Herentals en Aarschot
Met het project ‘soortenfietspad’ wil het Regionaal Landschap Kleine en Grote Nete het ecologische en duurzame karakter van het fietspad langs de oude spoorlijn Aarschot-Herentals opwaarderen. In Herentals zijn er vier acties gepland langs het fietspad: de bestrijding van Amerikaanse vogelkers, de versterking van het landschappelijk karakter in de omgeving van het kasteelpark Warande, de aanleg van laanbomen langs de trage weg naar de kerk van Morkhoven en de aanleg van een vlinderweide.
 
 
Nieuwe parkeerregeling in de Begijnenstraat en de Bolwerkstraat
In de Begijnenstraat en in de Bolwerkstraat (tussen de Vestingstraat en de Vossenberg) geldt momenteel het beurtelings parkeren. Het stadsbestuur beslist om deze parkeerregeling te wijzigen. In het nieuwe ontwerp is parkeren toegestaan in de Begijnenstraat langs de zijde van de oneven huisnummers van huisnummer 5 tot huisnummer 27. In de Bolwerkstraat komen er parkeervakken aan huisnummer 36 tot 40, huisnummer 42, huisnummer 46 tot 50, huisnummer 52 tot 56, huisnummer 66 tot 70, huisnummer 53 en van huisnummer 63 tot aan de hoek met de Vossenberg. Beide straten behoren tot de blauwe zone. Van maandag tot en met zaterdag, tussen 9 en 18 uur, is parkeren enkel toegestaan met een parkeerschijf of een bewonerskaart.
 
 
Erfgoeddag 2012
Het nationale thema van de Erfgoeddag 2012 is ‘helden’. De erfgoedcel Kempens Karakter en de Antwerpse afdeling van Wielerbond Vlaanderen slaan de handen in elkaar om het Kempense wielererfgoed in de kijker te plaatsen. Het evenement vindt plaats op 20, 21 en 22 april in Vorselaar.
 
 
Subsidie voor optreden Die Mooskirchner
Op 5 oktober organiseert Koninklijke Fanfare Zucht naar Kunst een optreden van de Oostenrijkse formatie Die Mooskirchner. Deze muzikanten uit Steiermark behoren tot de absolute top op het gebied van de Oberkrainer- en volksmuziek. Het college kent een subsidie voor gemeenschapsvormende projecten van 2.000 euro toe aan de fanfare.
 
 
Herentals gebruikt nieuw digitaal stemsysteem voor volgende verkiezingen
Bij de gemeente- en provincieraadsverkiezingen op 14 oktober maakt Herentals gebruik van een nieuw digitaal stemsysteem. De stad krijgt de stemapparatuur in bruikleen van de Vlaamse overheid. De kosten voor de opslag, het onderhoud en de eventuele herstelling of vervanging van defecte apparaten zijn ten laste van het stadsbestuur. De nieuwe apparatuur moet vijftien jaar in gebruik blijven.
 
 
Zomerwerking voor de kinderen van Diependaal
De verschillende stedelijke vakantiewerkingen geven kinderen de kans om de vakantietijd op een creatieve en speelse manier door te brengen. De kinderen spelen en ravotten er met leeftijdsgenoten, begeleid door enthousiaste monitoren. Kinderen van de wijk Diependaal, die tussen vijf en twaalf jaar oud zijn, kunnen van 9 tot 27 juli en van 6 tot 24 augustus terecht in het buurthuis. De activiteiten vinden plaats van 13 tot 16 uur. Deelnemen is gratis.
 
 
Buitenspeeldag 2012
Op woensdag 28 maart hebben kinderen geen excuus om binnen te blijven. Die dag is het in heel Vlaanderen Buitenspeeldag. Ook in Herentals valt er heel wat te beleven. In het Stadspark, op het dorpsplein in Morkhoven en aan de sporthal van Noorderwijk kunnen kinderen en jongeren van 13 tot 16.30 uur terecht voor een waaier aan sport- en spelactiviteiten. Er zijn onder meer springkastelen, fietsen en reuzenspelen en de kinderen kunnen kennismaken met circustechnieken, capoeira en sjorren. Het volledige programma staat op www.jeugddienstherentals.be/buitenspeeldag. Deelnemen is gratis en inschrijven is niet nodig.
 
 
Sporteldag 2012
Op donderdag 24 mei zijn alle senioren welkom op de provinciale sporteldag in het BLOSO-centrum in Herentals. De deelnemers kunnen sporten op eigen maat en genieten van koffie, taart en een muzikaal optreden. Deelnemen kost 10 euro en inschrijven kan bij de sportdienst. De provinciale sporteldag is een organisatie van BLOSO en de stad Herentals.
 
 
Ronde van België ten voordele van vzw Pinocchio
Van 21 tot 25 augustus vindt de Ronde van België plaats ten voordele van de vzw Pinocchio, een brandwondencentrum voor kinderen. Deelnemers zijn getrainde wielertoeristen en peter van de ronde is Sven Nys. Op zaterdag 25 augustus eindigt de ronde op de Grote Markt in Herentals. De aankomst is gepland tussen 15 en 16 uur.